Earth, Wind and Music Festival 2011

Ένα πρωτότυπο οικολογικό ταξίδι με «όχημα» τον πολιτισμό.

Αφορμή: Το περιβάλλον και η προστασία του.

Αιτία: Ο Άνθρωπος.

Οικολογική ψυχαγωγία …

Μουσική αφύπνιση…

ΚΥΡΙΑΚΗ  5  ΙΟΥΝΙΟΥ 2011

 (από τις 6μ.μ.)

Στο Ολυμπιακό Κέντρο Γουδή-Ολυμπιακά Ακίνητα

(Ιππικός Όμιλος)

ΟιLiebe, οιCayetano Live Band,οιImam Baildi, The Burger Project, και

 ο Φ ο ί β ο ς Δ ε λ η β ο ρ ι ά ς

ενώνουν τις φωνές και τη μουσική τους σε ένα μοναδικό οικολογικό δρώμενο.

Περισσότεροι από 5000 φίλοι έδωσαν πέρυσι το παρών στην πρώτη οικολογική πολιτιστική διοργάνωση, τοEarthWindandMusicFestivalτο μοναδικό ελληνικό μουσικό & οικολογικό φεστιβάλ που χρησιμοποιεί ανανεώσιμες πηγές ενέργειας -το οποίο  πραγματοποιήθηκε από τις 14 έως τις 17 Ιουλίου 2010 στην Αρχαία Ολυμπία. Ένα τριήμερο γεμάτο οικολογικές δράσεις (Έκθεση ζωγραφικής από νέους με θέμα μουσική – περιβάλλον, λειτουργία «ειδικών πάγκων» από τοπικούς παραγωγούς βιολογικών προϊόντων αλλά και από το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων) αλλά και τρείς εντυπωσιακές συναυλίες, το οποίο «μετέδωσε» το μήνυμα πως η προστασία του περιβάλλοντος είναι υπόθεση όλων μας!

Για το 2011 το EarthWindandMusicFestivalστρέφει την προσοχή του στην Αθήνα, στην πρωτεύουσα που θέλει από όλους τους κατοίκους της,  τη μέγιστη οικολογική ευαισθησία, την σημαντικότερη περιβαλλονική συνείδηση.

Την Κυριακή 5 Ιουνίου, το EarthWindandMusicFestival  διοργανώνει στο Ολυμπιακό Κέντρο Γουδή-Ολυμπιακά Ακίνητα(Ιππικός Όμιλος ) μια πρωτότυπη μουσική βραδιά θέλοντας να γιορτάσει μαζί με το κοινό την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος. Μια οικολογική γιορτή που τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής.

Από τις 6 το απόγευμα, στη σκηνή του Φεστιβάλ ανεβαίνουν νέοι αλλά και γνωστοί καλλιτέχνες και συγκροτήματα. και δίνουν ενεργά το παρών. Οι Liebe, οι Cayetano LiveBand,οι ImamBaildiTheBurgerProjectκαι  ο Φ ο ί β ο ς Δ ε λ η β ο ρ ι ά ς θα δώσουν το δικό τους οικολογικό μήνυμα μέσα από τη μουσική.

«Η ατομική πρωτοβουλία είναι το κλειδί για την σωτηρία του πλανήτη. Το μόνο που χρειάζεται, είναι να γίνει για όλους μας μια μικρή καθημερινή συνήθεια…» δηλώνουν οι ImamBaildi, οι «TheBurgerProject» -διακωμωδώντας λίγο τη κατάσταση – μιλούν για… «το μόνο που πρέπει να φοβόμαστε είναι μην μας πέσει ο ουρανός στο κεφάλι.  Επειδή κοντεύει να συμβεί και αυτό, ας  αναστηλώσουμε τον ετοιμόρροπο οίκο μας.  Αρκετούς σοβάδες έχουμε φάει στο κεφάλι»ενώ οι Liebeτονίζουν την ενεργή συμμετοχή όλων για τη διάσωση του πλανήτη, με το χαρακτηριστικό«Earth is calling…».

Το EarthWind& MusicFestivalείναι ένα μουσικό φεστιβάλ με οικολογικό χαρακτήρα, βασισμένο στην εθελοντική προσφορά. Σκοπός του είναι, μέσω της μουσικής & παράλληλων οικολογικών δράσεων, να ευαισθητοποιήσει τους νέους μέσω της συμμετοχής τους, στην προστασία του περιβάλλοντος. Στοχεύει στο να ωθήσει τον καθένα ξεχωριστά να αναλάβει προσωπική δράση για το περιβάλλον και να ενεργήσει με ατομική κοινωνική ευθύνη.

Στόχος είναι το EarthWind& MusicFestivalνα αποτελέσει έναν ετήσιο θεσμό, να συνδέσει το όνομα & τις δράσεις του με την προστασία του περιβάλλοντος και την κοινωνική ευθύνη και να αποτελέσει ένα ξεχωριστό / διαφορετικό όχημα για περιβαλλοντική δράση σε μεγάλες ομάδες κοινού.

Στη διάδοση του εν λόγω φεστιβάλ συμβάλλουν με την παρουσία τους και τη συμμετοχή τους πολλοί καλλιτέχνες.  Πρέσβειρα και της φετινής διοργάνωσης του οικολογικού φεστιβάλ « EarthWindMusicFestival» είναι η γνωστή ηθοποιός Πέμη Ζούνη.

Η διοργάνωση και η παραγωγή του Φεστιβάλ  δεν θα είναι μόνο πολύτιμη για το περιβάλλον αλλά και εντυπωσιακή στη διαδικασία της. Λιτός αλλά δυναμικός ο σχεδιασμός της σκηνής, θα ακολουθεί υψηλά πρότυπα και με απόλυτο σεβασμό στο θέαμα.

Η πολύτιμη στήριξη και συνεργασία με το Πολυτεχνείο Αθηνών- ήδη από το 2010 -για την  παρασκευή ειδικού βιοκαυσίμου για χρήση στις γεννήτριες του Φεστιβάλ αντί ηλεκτρικού ρεύματος, διασφαλίζει την οικολογική φύση αυτής της μουσικής δραστηριότητας. Για την παραγωγή του βιοκαυσίμου, οργανώνεται συλλογή λαδιών τα οποία αποστέλλονται στη μονάδα παραγωγής βιοκαυσίμων του Πολυτεχνείου, ώστε να δημιουργηθεί και να παραχωρηθεί η απαιτούμενη ποσότητα για το φεστιβάλ.

Η μουσική καλείται- για μία φορά- να ενώσει τον κόσμο στην προσπάθεια διάσωσης του φυσικού περιβάλλοντος. Το«EarthWindandMusicFestival»απευθύνεται σε όλους εκείνους τους ανθρώπους οι οποίοι  εντάσουν σταδιακά την οικολογία στην προσωπική φιλοσοφία και στον τρόπο ζωής τους και διοργανώνει την Κυριακή 5 Ιουνίου στο Ολυμπιακό Κέντρο Γουδή-Ολυμπιακά Ακίνητα (Ιππικός Όμιλος) μια εντυπωσιακή μουσική βραδιά –με τους: LiebeCayetano LiveBand,ImamBaildiTheBurgerProject, Φ ο ί β ο Δ ε λ η β ο ρ ι ά – δίνοντας ενεργά το μήνυμα της περιβαλλοντικής ευαισθησίας σε μια ημέρα σημαντική, όπως είναι η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος.Εσείς θα είστε εκεί?

Τιμή εισιτηρίου : 15€

Σημεία προπώλησης:

  • tickethouse.gr
  •  ticketrpo.gr
  •  tickethour.com(το παρόν site είναι σε συνεργασία με την Τράπεζα Πειραιώς)
  •  PUBLIC (και στα 5 καταστήματα της Αττικής)

Posted on 25/05/2011, in ΔΡΑΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, Music and tagged , , , . Bookmark the permalink. Σχολιάστε.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: