ΟΡΘΟΛΟΓΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΥΛΟΕΝΕΡΓΕΙΑΚΩΝ ΠΟΡΩΝ, ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΣΚΟΠΟΣ μας είναι, με την παρουσίαση της παρούσας εργασίας, να δούμε πως μπορούμε να καλυτερεύσουμε την ποιότητα ζωής μας και να διασφαλίσουμε την ποιότητα ζωής των επερχομένων γενεών.

ΟΡΘΟΛΟΓΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΥΛΟΕΝΕΡΓΕΙΑΚΩΝ ΠΟΡΩΝ, ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

1ον ΟΡΙΣΜΟΙ 

Υλοενεργειακοί πόροι νοούνται όλα όσα μας παρέχονται από την φύση τα οποία μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε προς εξυπηρέτηση των αναγκών μας.

Οικο-λογία είναι η λογική διαχειρίσεως των «πραγμάτων» του οίκου μας και κατ΄ επέκτασιν του πλανήτη. Σημαίνει επίσης την μελέτη και διαχείριση των αμοιβαίων σχέσεων μεταξύ οργανισμών και περιβάλλοντος.

Περι-βάλλον είναι το σύνολον των συνθηκών (γεωγραφικών, φυσικών ή και τεχνητών, κατά προέκτασιν και κοινωνικών), το οποίον βρίσκεται πέριξ ημών και εντός του οποίου γεννιόμαστε και διαμορφωνόμαστε.

2ον ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΖΗΤΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΕΩΣ ΤΩΝ ΥΛΟΕΝΕΡΓΕΙΑΚΩΝ ΠΟΡΩΝ

Σε κάθε πράξη που συντελείται στην φύση εδώ και εκατομμύρια χρόνια, ή που προκαλεί ο άνθρωπος, χρησιμοποιείται η ίδια ποσότητα ύλης και ενέργειας που προϋπάρχει στην γη μας από κατασκευής της, συν την ενέργεια που λαμβάνουμε συνεχώς από τον ήλιο.

(Αρχή διατηρήσεως της ύλης και της ενέργειας).

Αυτό που αλλάζει, είναι η μορφή και ο τρόπος που συνδέονται τα διάφορα τμήματα της ύλης, καθώς και οι μορφές της ενέργειας που κάθε φορά βρίσκονται παρούσες σε μια διαδικασία.

Υλικές δομές ή πιο απλά υλικά που κατά κύριο λόγο χρησιμοποιούνται από τον άνθρωπο είναι τα μέταλλα (χρυσός, άργυρος, χαλκός, σίδηρο, αλουμίνιο κλπ.), το ξύλο, τα ορυκτά και τα πετρώματα (μάρμαρο, άνθρακας, πετρέλαιο, φυσικό αέριο). Από αυτά μερικά είναι ανακυκλώσιμα (π.χ. μέταλλα) δηλαδή με κατάλληλη επεξεργασία μπορούν να επιστρέψουν στην αρχική τους μορφή και μερικά μη ανακυκλώσιμα, ή τουλάχιστον απαιτούν πολύ περισσότερο χρόνο ίσως και εκατομμύρια χρόνια να επανασυσταθούν (π.χ. ορυκτά καύσιμα).

Το ίδιο γίνεται και με την ενέργεια η οποία αλλάζει συνεχώς μορφές αλλά ποτέ δεν χάνεται.

Η ενέργεια εμφανίζεται σε διάφορες μορφές και οφείλεται:

Περισσότερα: http://www.schizas.com/site3/index.php?option=com_content&view=article&id=12525:2010-09-20-170000&catid=33:kapoioi-filoi&Itemid=214#ixzz1NxEX7Jgq

Posted on 31/05/2011, in ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ and tagged , , . Bookmark the permalink. Σχολιάστε.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: