ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΜΟΣ: Η ΕΛΛΑΔΑ «ΕΧΑΣΕ» ΤΗ ΛΙΣΤΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΦΥΓΑΔΕΣ

ΣΥΓΚΑΛΥΨΗ ΜΕ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΣΦΡΑΓΙΔΑ
Πρέπει να μην πίστευε στα αυτιά του ο δημοσιογράφος των κυριακάτικων Financial Times όταν άκουσε τον Γιάννη Στουρνάρα να λέει ότι δεν γνώριζε την ύπαρξη του CD, της περιβόητης «λίστας Λαγκάρντ» με τα ονόματα περίπου 2.000 φορολογουμένων Ελλήνων που έβγαλαν στην Ελβετία κεφάλαια 1,5 δισ. ευρώ. «Θα ζητήσω αντίγραφο» δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών στην εφημερίδα.

«Έμαθα για πρώτη φορά περί της ύπαρξης αυτού του CD την περασμένη εβδομάδα από τις εφημερίδες. Αν το ΣΔΟΕ δεν μπορεί να το εντοπίσει, τότε θα ζητήσουμε ένα νέο αντίγραφο από τους ευρωπαίους εταίρους μας» δήλωσε ο κ. Στουρνάρας, έχοντας, προφανώς, αίσθηση ότι αποτελεί όνειδος για τη χώρα μας να γράφονται διεθνώς δημοσιεύματα που εμφανίζουν τη χώρα μας ανίκανη να πιάσει τους μεγαλο-φοροφυγάδες την ώρα που επιβάλει αιματηρές θυσίες σε μισθωτούς και συνταξιούχους.

«Δύο προηγούμενες κυβερνήσεις ξεκίνησαν παρόμοιες διαδικασίες πάταξης της φοροδιαφυγής στην Ελλάδα αλλά απέτυχαν να τις ολοκληρώσουν εξαιτίας πιέσεων που δέχτηκαν από πολιτικούς και ισχυρούς επιχειρηματίες» δηλώνει στους Financial Times υψηλά ιστάμενο στέλεχος στο υπουργείο Οικονικών.

Δύο πρώην διευθυντές του ΣΔΟΕ που υπηρέτησαν υπό τον Παπακωνσταντίνου δήλωσαν στην ίδια εφημερίδα ότι δεν είχαν δει ποτέ το cd με τη λίστα.

«Μόνο ένας πολιτικός κρατείται αυτή τη στιγμή για διαφθορά, ο Ακης Τσοχατζόπουλος, ο οποίος κατηγορείται για προμήθειες όταν ήταν υπουργός Εθνικής Αμυνας» σημειώνει επικριτικά η εφημερίδα Financial Times.
Ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου επιβεβαιώνει στην ίδια εφημερίδα ότι το περιβόητο CD με τους Έλληνες που διατηρούν καταθέσεις σε λογαριασμούς στη Γενεύη το είχε παραλάβει ο ίδιος το 2010, αφού το είχε ζητήσει από την Κριστίν Λαγκάρντ, υπουργό Οικονομικών της Γαλλίας εκείνη την περίοδο.

Την λίστα «έχασε» ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου

Η λίστα της Λαγκάρντ που παραδόθηκε χέρι-χέρι στον κ. Παπακωνσταντίνου περιέχει τρανταχτά ονόματα επιχειρηματιών και μεγάλων «οικογενειών» που κυριαρχούν στην οικονομικοπολιτική ζωή της χώρας και εδώ και 18 μήνες παραμένει άφαντη!

Η λίστα αυτή περιέχει συγκεκριμένα 1.991 Έλληνες μεγαλοκαταθέτες της HSBC Γενεύης ανάμεσα στους οποίους υπάρχουν και ονόματα της οικογένειας ισχυρού πολιτικού, το όνομα του οποίου δεν έχει γίνει γνωστό. Από τη λίστα Λαγκάρντ μόνο 20 ονόματα παραδόθηκαν στο ΣΔΟΕ από τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου αλλά και γι’αυτά δεν έγινε τίποτε γνωστό.

Ο κ. Παπακωνσταντίνου ισχυρίζεται ότι τα ονόματα των 20 μεγαλυτέρων καταθετών που περιέχονται στη λίστα δόθηκαν στον τότε Ειδικό Γραμματέα ΣΔΟΕ Γιάννη Καπελέρη για έρευνα και διασταύρωση με εισοδήματα και περιουσιακά στοιχεία. Στη συνέχεια η πλήρης ηλεκτρονική λίστα παραδόθηκε προς έρευνα στο νέο Ειδικό Γραμματέα ΣΔΟΕ Γιάννη Διώτη.

Ωστόσο, ο ίδιος ο κ. Καπελέρης ισχυρίζεται ότι δεν γνωρίζει τίποτε για το περιβόητο CD, ενώ ο κ. Διώτης κάνει λόγο για μια λίστα που παρέλαβε ατύπως από τις υπηρεσίες ασφαλείας.

Τον γρίφο θα κληθεί να λύσει ο οικονομικός εισαγγελέας Γρηγόρης Πεπόνης, ο οποίος διέταξε να του παραδοθεί η λίστα, ενώ θα διερευνηθεί αν έχει τελεστεί το αδίκημα της υπεξαγωγής εγγράφων σε βαθμό κακουργήματος ώστε να προστατευτούν άτομα που φοροδιαφεύγουν.

Τι είναι η λίστα Λαγκάρντ που «καίει» 2.000 φοροφυγάδες

Η υπόθεση της λίστας με τους φοροφυγάδες ξεκίνησε όταν ένας υπάλληλος της ελβετικής τράπεζας HSBC, ο Εβρέ Φαλτσιάνι, καλείται να κάνει αναβάθμιση δεδομένων στην τράπεζα και αποφασίζει να αντιγράψει τα ονόματα 24.000 πελατών σε έναν φορητό υπολογιστή.

Ο σκληρός δίσκος περιείχε εκτός από τα ονόματα, τους λογαριασμούς και φυσικά το ύψος των καταθέσεων. Τον Δεκέμβριο του 2008 ο Φαλτσιάνι συλλαμβάνεται από Γάλλους αξιωματικούς και παραδίδει (κατά άλλους πουλάει) τα στοιχεία στην κυβέρνηση Σαρκοζί στις αρχές του 2009. Υπουργός Οικονομικών ήταν τότε η Κριστίν Λαγκάρντ, η οποία παραλαμβάνει το cd.

Οι γαλλικές αρχές όταν επεξεργάστηκαν τον σκληρό δίσκο διαπίστωσαν ότι υπάρχουν μεταξύ άλλων περίπου 3.000 γαλλικά ονόματα, 5.800 ιταλικά, 6.000 βρετανικά , 5.000 γερμανικά και περίπου 1.991 ελληνικά ονόματα εταιριών και φυσικών προσώπων. Η γαλλική κυβέρνηση κατόπιν αιτήματος παρέδωσε τα ονόματα μεταξύ άλλων στις Ιταλικές , Βρετανικές και γερμανικές αρχές.

Η Ισπανία ενημερώθηκε για τους δικούς της πολίτες που τα ονόματά τους περιέχονταν στους δίσκους του Φαλτσιάνι και η χώρα ανέκτησε 6 δισ. ευρώ από φοροφυγάδες. Οι Γάλλοι έχουν ανακοινώσει ότι από την περίφημη λίστα έχουν εισπράξει σε φόρους 1,1 δισ. ευρώ οι Γερμανοί πάνω από 2,5 δις ευρώ και οι Ιταλοί πάνω από 1,5 δις ευρώ .

Η λίστα παραδόθηκε από την Κριστίν Λαγκάρντ στον Ελληνα ομόλογό της Γιώργο Παπακωνσταντίνου ο οποίος όχι μόνο δεν επέβαλε φόρους και δεν κίνησε την διαδικασία αλλά «έχασε» το cd!

Πηγή: Διεθνής εξευτελισμός: Η Ελλάδα έχασε τη λίστα με τους φοροφυγάδες | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/node/70144#ixzz283rw3vrJ

ΠΡΕΖΑ TV
1-10-2012

Posted on 02/10/2012, in ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ and tagged , , , . Bookmark the permalink. 10 Σχόλια.

 1. Ξευτίλα μας έχουν κάνει, δηλαδή δεν θα σταματήσουν να μας κοροϊδεύουν γενικώς. Όχι μόνο την Ευρώπη, ας τους ξεχάσουμε για λίγο, όλοι εμείς που ζούμε στην Ελλάδα μας κοροϊδεύουν τελείως.
  Μόλις διάβασα ότι ακόμα πληρώνουμε 11.000 δημόσιους υπάλληλους ου ασχολούνται καθημερινά (υποτίθεται) με τη μισθοδοσία των δημόσιων υπαλλήλων, όταν θα χρειαζόντουσαν με τη σημερινή τεχνολογία 10 άτομα το πολύ (και είμαι καλή 5 αρκούν)!!!!

 2. Τι να πει κανείς! Έχουν ξεζουμίσει τον κοσμάκη και δεν «μπορούν»(ή δεν θέλουν) να πιάσουν όλους αυτούς τους φοροφυγάδες… ή κοροϊδία πάει σύννεφο

 3. Το θέμα δεν είναι να διώξουμε όλους αυτός τους υπαλλήλους, γιατί σε άλλες υπηρεσίες υπάρχουν σημαντικά κενά. Το ζήτημα είναι η σωστή διαχείριση. Δεν μπορεί να είναι όλοι μαζεμένη στην Αθήνα για παράδειγμα και στα υπουργεία και να πίνουν όλη μέρα φραπέ! Πρέπει να καλυφθούν όσο το δυνατόν περισσότερα κενά προς όφελος τις κοινωνίας, αν τους νοιάζει καθόλου βέβαια…

 4. Ακριβώς, ορθή διαχείριση χρειάζεται γιατί αυτό είναι από τα μεγάλα λάθοι. Ορθή διαχείριση και ηθική διαχείριση… Ένα ενδιαφέρον άρθρο που μόλις διάβασα http://www.newsbomb.gr/prionokordela/oikonomia/story/239234/katatethikan-ta-600-disekatommyria-apo-toys-omogeneis
  Μακάρι να βρεθεί δικαιοσίνη και να φύγουν από τη μέση αυτοί χαλάσανε αυτή τη μαγευτική χώρα, είναι τόσο απάνθρωπο και κρίμα. Αν και είμαι πολύ αισθιόδοξη και ξέρω ότι δεν πρόκειται να πέσει η Ελλάδα, αλλά υποφέρει πολύ και άδικα για κάποιους άχριστους και κλέφτες…

 5. Όσοι το παίζουν Μεσσίες και θέλουν να εξαγοράσουν το ελληνικό χρέος πιο πολύ για κομπογιαννίτες τους κόβω. Δεν μου γεμίζουν το μάτι και δεν το βλέπω καθόλου σοβαρά το θέμα.

 6. Τους άχρηστους και τους κλέφτες του δημοσίου δεν είναι δύσκολο να τους βρουν. Απλά μπορούν να πάρουν τα πόθεν έσχες και όσοι έχουν δηλωμένα πάνω από 100.000 για παράδειγμα να παίρνουν δρόμο. Δεν έχουν ανάγκη από άλλο κρατικό χρήμα αρκετά έφαγαν όλα αυτά τα χρόνια. Με αυτό τον τρόπο πρώτον κάνεις τις απολύσεις που θέλεις και δεύτερον όλα αυτά τα λαμόγια (θα έλεγα) που θα μείνουν άνεργα πλέον θα αναγκαστούν να ανοίξουν μια επιχείρηση ή κάτι τέτοιο με αποτέλεσμα να αρχίζει να κινείται ζεστό χρήμα στην αγορά.
  Λύσεις υπάρχουν, θέληση δεν υπάρχει δυστυχώς…

  • Καλημέρα,

   Επισήναψα το σύνδεσμο γιατί ήθελα μια γνώμη, τι είναι αυτοί που τα έχουν όλα αυτά τα λεφτά και θέλουν να τα στείλουν στην Ελλάδα, ποιοι είναι αυτοί που και καλά έχουν τη λύση αλλά δεν επενδύουν στην Ελλάδα για να δημιυοργιθούν θέσεις εργασίας… Και παρ’ολο που μένω πολλά χρόνια στην Ελλάδα, δεν ξέρω τι να πιστέψω. Ένα σίγουρο είναι ότι όπως λες τα λαμόγια που κλέψανε και φτωχέυσανε το Ελληνικό Κράτος πρέπει να φύγουν άμμεσα γιατί η κατάσταση είναι τραγική. Και στο κάτω-κάτω που τα βρήκανε όλα αυτά, μήπως είχαν ξεκινήσει αυτοί να κλεύουν το κράτος;… Κάθε μέρα περισσότερα ερωτήματα και καμία μα καμία απάντηση ούτε λύση…

 7. Αν κατάλαβα καλά αυτοί θέλουν να αγοράσουν χρέος με χρέος ή κάτι τέτοιο τέλος πάντων. Αυτό θα ήταν καλύτερα να μας το εξηγήσει κάποιος οικονομολόγος. Το σίγουρο είναι ότι δεν το κάνουν για τη ψυχή της μάνας… το τι θέλουν αυτοί οι «κύριοι» και παίζουν με τον Ελληνικό λαό είναι ένα μεγάλο ερωτηματικό.

 8. Δούλεμα μεγάλο, γιατί αν τα έκανα επένδυση σωστά στην Ελλάδα, αφού την αγάπανε για να δημιουργιθούν οι κατάλληλες θέσεις εργασίας… αλλά όχι τα αφίνουν να κοιμούνται σε ένα λογαριασμό…. μα τι μαλακίες είναι αυτές.
  Εγώ θα ψάξω ποιοι είναι γιατί είναι τελείως τρελό… αν βρω τίποτα θα σου ποστάρω…

  Καλή συνέχεια!

 9. Να είσαι καλά, αναμένω…

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: