Αρχεία Ιστολογίου

Εντυπωσιακός κυκλικός ποδηλατόδρομος!

Ονομάζεται Hovenring και είναι ένας κυκλικός ποδηλατόδρομος που σχεδιάστηκε από το αρχιτεκτονικό γραφείο IPV Delft μεταξύ Αϊντχόβεν και Veldhoven στην Ολλανδία. Πρόκειται για μια μεταλλική κατασκευή που προσφέρει μια εναλλακτική διαδρομή στους ποδηλάτες, καθώς και ένα αισθητικά ευχάριστο «ορόσημο» της πόλης τόσο για τους ντόπιους όσο και για τους επισκέπτες. Η δομή προσθέτει μια ενδιαφέρουσα design πινελιά στο τοπίο, φτάνοντας περίπου τα 230 μέτρα ύψος, ενώ 24 καλώδια από χάλυβα συγκρατούν το οδόστρωμα που μοιάζει να αιωρείται στο κενό.

perierga.gr - Στρογγυλός ποδηλατόδρομος κερδίζει τις εντυπώσεις!

Ο ποδηλατόδρομος προσφέρει καταπληκτική θέα τόσο στο φως της ημέρας όσο και το βράδυ που φωτίζεται από όλες τις πλευρές. Εκτός από το μοναδικό, εντυπωσιακό σχεδιασμό του, το Hovenring είναι ένα επιτυχημένο βήμα στην εξέλιξη της αρχιτεκτονικής. Όντας ο πρώτος στο είδους του ποδηλατόδρομος σε κυκλικό σχήμα υπερτονίζει πως σημασία σε μια διαδρομή με ποδήλατα έχουν τόσο η ασφάλεια όσο και το desgn!

perierga.gr - Στρογγυλός ποδηλατόδρομος κερδίζει τις εντυπώσεις!
perierga.gr - Στρογγυλός ποδηλατόδρομος κερδίζει τις εντυπώσεις!
perierga.gr - Στρογγυλός ποδηλατόδρομος κερδίζει τις εντυπώσεις!
perierga.gr - Στρογγυλός ποδηλατόδρομος κερδίζει τις εντυπώσεις!
perierga.gr - Στρογγυλός ποδηλατόδρομος κερδίζει τις εντυπώσεις!
perierga.gr - Στρογγυλός ποδηλατόδρομος κερδίζει τις εντυπώσεις!

 

πηγή: perierga.gr

Ουρές μπροστά στο ΑΤΜ για ανάληψη…γάλακτος!

«ΘΕΣ» γάλα; Πιες». Υπό το γενικό αυτό «σύνθημα» ξεκίνησε χθες στη Λάρισα, ένα καινοτόμο εγχείρημα για την Ελλάδα, στο πλαίσιο του οποίου το γάλα θα διατίθεται κατευθείαν από την παραγωγή στην κατανάλωση, ολόφρεσκο και στην χαμηλότερη τιμή της αγοράς.

Η ιδέα ανήκει στα μέλη του Συνεταιρισμού Αγελαδοτρόφων Λάρισας-Πιερίας «ΘΕΣ Γάλα», μέλη της διοίκησης του οποίου ανακοίνωσαν σήμερα τις λεπτομέρειες για την πρωτόγνωρη αυτή πρωτοβουλία που αναλαμβάνουν για τα ελληνικά δεδομένα.

Όπως εξήγησαν, σε πρώτη φάση θα τοποθετηθούν τέσσερα αυτοματοποιημένα μηχανήματα σε ισάριθμα καταστήματα που έχουν μισθωθεί στο κέντρο της Λάρισας, από τα οποία οι καταναλωτές θα μπορούν να προμηθεύονται καθημερινά και καθ” όλη τη διάρκεια του 24ώρου, φρέσκο παστεριωμένο γάλα.

Το γάλα θα αρμέγεται καθημερινά το πρωί μέχρι το μεσημέρι και το απόγευμα θα βρίσκεται στα μηχανήματα προς διάθεση. Ο καταναλωτής θα μπορεί να το προμηθεύεται, βάζοντας το αντίστοιχο ποσό στο μηχάνημα, το οποίο ανέρχεται στα 90 λεπτά για το 1 λίτρο και στα 50 λεπτά για το μισό λίτρο. Δίπλα στα μηχανήματα γάλακτος θα υπάρχει και μηχάνημα για την προμήθεια φιαλών πλαστικών ή γυάλινων.

Επίσης, δίνεται η δυνατότητα ο καταναλωτής να προμηθευτεί και προπληρωμένη κάρτα, επίσης από μηχάνημα, οπότε στην περίπτωση αυτή το μπουκάλι παρέχεται δωρεάν. Στην εφαρμογή της συγκεκριμένης ιδέας, που εφαρμόζεται ήδη σε άλλα κράτη, όπως η Ισπανία και η Ρωσία, κατέληξαν οι 122 παραγωγοί που συμμετέχουν στο Συνεταιρισμό, γιατί παρότι έχουν συμβόλαια με δυο εταιρείες γαλακτοκομικών- τα οποία και θα συνεχίσουν να τηρούν – είχαν πλεόνασμα γάλακτος.

Οπότε αποφάσισαν να το διαθέσουν κατευθείαν στην κατανάλωση, προχωρώντας σε καθετοποίηση της παραγωγής. Είναι δε αισιόδοξοι ότι το εγχείρημα θα βρει ανταπόκριση, καθώς και το γάλα είναι ολόφρεσκο και η τιμή η χαμηλότερη της αγοράς όπως λένε οι ίδιοι και η διάθεση του προϊόντος που θα γίνεται καθ” όλο το 24ωρο βοηθάει στην προμήθειά του από τον καταναλωτή.

πηγή: larisanews.gr

«ΣυνΑθηνά» και χείρα κίνει…

Η καταπληκτική ιστοσελίδα-φορέας «συνΑθηνα» του Δήμου Αθηνών που προτείνει σε ομάδες πολιτών συμμετοχή στα κοινωνικά προγράμματα και πρωτοβουλίες του Δήμου. Να πως το κράτος έχεται πιο κοντά στον πολίτη και το αντίστροφο. Να ενα μεγάλο βήμα μπροστά.

Διεθνής Ημέρα Νέλσον Μαντέλα: Οι 15 πιο ιστορικές φράσεις του

Νέλσον Μαντέλα

Διεθνής Ημέρα Νέλσον Μαντέλα η 18η Ιουλίου, ημέρα των γενεθλίων του πρώην προέδρου της Ν. Αφρικής, που συμπληρώνει σήμερα Πέμπτη τα 95 χρόνια ζωής.

Η Διεθνής Ημέρα Νέλσον Μαντέλα καθιερώθηκε το 2009 από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ για να τιμηθεί η «προώθηση και η ποιότητα της ειρήνης» που ασπάστηκε στη ζωή του και για τις οποίες αγωνίστηκε ο πρώην πρόεδρος της Νότιας Αφρικής.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής του, ο Νέλσον Μαντέλα δεν υπαναχώρησε από την πίστη του στις αξίες της Δημοκρατίας, της Ισότητας, της ειρήνης και της διαρκούς μάθησης και παρά τις τρομερές προκλήσεις που δέχθηκε, ποτέ δεν «απάντησε» στον ρατσισμό με ρατσισμό.

Αυτές είναι ορισμένες από τις πιο ιστορικές φράσεις του:

(περισσότερα…)

6η Πανελλαδική Ποδηλατοπορεία

6η Πανελλαδική Ποδηλατοπορεία

περισσότερα στο  www.podilates.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΓΡΟΘΙΑ ΣΤΟ ΣΤΟΜΑΧΙ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΟΛΑΝΤ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Από την επίσκεψξ Ολάντ στην Αθήνα… κανένα σχόλιο

πηγή: prezatv.blogspot.gr

Ψυχολογία των μαζών και προπαγάνδα

Η χειραγώγηση της μάζας…

Οι κοινωνίες και οι μάζες είναι χειραγωγήσιμες.

Ο Ζίγκμουντ Φρόιντ, πατέρας της ψυχολογίας, στο βιβλίο του η ψυχολογία των μαζών και η ανάλυση του εγώ, αναλύει τα βασικά χαρακτηριστικά της ψυχολογίας των κοινωνιών αναφέροντας πως οι μάζες διακατέχονται από τα αρχέγονα ένστικτα του ανθρώπου τα οποία ως επί το πλείστον είναι βίαια, επιθετικά και σεξουαλικά. Αυτές οι δυνάμεις μπορεί να οδηγήσουν τις κοινωνίες στο … (περισσότερα…)

Οι Λαϊκιστές

Οι Λαϊκιστές

Η παραπάνω φωτογραφία έκανε τον γύρω του διαδικτύου την προηγούμενη εβδομάδα, όταν και δημοσιεύτηκε από τον Guardian.
Ενώ κόσμος συνωστίζονταν έξω από το Υπουργείο Ανάπτυξης (τι πράγμα;) σαν μπουλούκι για να πάρει μια σακούλα πορτοκάλια δωρεάν, οι κονδυλοφόροι του Σατανά, εργαζόμενοι σε πύργους διαφθοράς, μιλούσαν για Καμπερνέ και χαβιάρι.

Μάλιστα, είχαν το θράσος, δίνοντας αβάντα σε πολιτικάντηδες, να παπαγαλίσουν πως αυτές οι σκηνές “δεν κάνουν καλό στην εικόνα της χώρας“!
Πάλι καλά δηλαδή που δεν κατηγόρησαν τους αγρότες που μοίρασαν τα προϊόντα τους, ότι είναι στημένοι.

Αντί να προβληματιστούν με την κατάντια της πολιτικής τους που έχει οδηγήσει την κοινωνία σε τέτοια επίπεδα καταπάτησης της αξιοπρέπειας, εκείνοι πάλι ενδιαφέρθηκαν για την βιτρίνα. Σαν γριές πόρνες που έχουν χρόνια να γευτούν σπέρμα, χρησιμοποιούσαν την γλώσσα τους για να γίνουν αρεστοί στα μεγάλα αφεντικά της “ανάπτυξης”.

Μάλιστα κάπου άκουσα τον όρο “λαϊκισμός” από χείλη μισθοφόρου για να περιγράψει το γεγονός. Αυτό σε συνδυασμό με την απόφαση του ΕΣΡ η ΕΡΤ να μην προβάλει εικόνες εξαθλίωσης και φτώχειας μας οδηγεί σε επικοινωνιακή προπαγάνδα που θυμίζει ολοκληρωτικά καθεστώτα της Ασίας και της Λ. Αμερικής. Μιλάμε για μια απίστευτη απόφαση, σύμφωνα με την οποία απαγορεύεται η … μετάδοση εικόνων από την τηλεόραση ανθρώπων που χρειάζονται την βοήθειά μας γιατί τους λείπουν τα βασικά για την διαβίωσή τους, λόγω των Μνημονίων!
Το ερώτημα βέβαια είναι αν θα πάψει να υπάρχει η φτώχεια και η εξαθλίωση επειδή δεν θα μεταδίδει τέτοιες εικόνες η τηλεόραση. Σε τελική ανάλυση υπάρχει και το διαδίκτυο για να ενημερώνονται οι Έλληνες.

Βέβαια, θα πρέπει να κάνουμε ξεκάθαρο και πότε χρησιμοποιείται η έννοια λαϊκισμός από το στόμα της εξουσίας.

Λαϊκιστής λοιπόν, είναι ο καθένας από εμάς, ο οποίος τολμάει να βάζει στην ίδια μοίρα τον πολιτικό με τον απλό πολίτη. Θες ίση εφαρμογή του νόμου για όλους, θες μεγαλύτερο μισθό και θέτεις ως επιχείρημα τα προνόμια του βουλευτή, θες να εκφράσεις την απογοήτευσή σου και την αγανάκτηση; Ε, λοιπόν είσαι λαϊκιστής! Γι’ αυτό ακριβώς οι Έλληνες πολιτικοί είναι ολιγάρχες. Έχουν διαφορετική αντίληψη περί δημοκρατίας, απ’ ότι έχεις εσύ. Ακόμη και οι νόμοι φτιάχνονται σαν να μην περιλαμβάνουν μέσα και τους ίδιους.

Αυτό που κάνουν όλα αυτά τα χρόνια, είναι να βάλουν την κοινωνία αντιμέτωπη με τον εαυτό της. Να στραφεί η κάθε ομάδα απέναντι στην άλλη. Να μην ανέχεσαι το γεγονός ότι έχεις εξαθλιωθεί και να θες να μπουν κι άλλοι στο club. Οι άλλοι είναι όλοι όσοι δεν έχουν μπει ακόμη (πχ απεργοί ενός κλάδου) και συνάμα πανηγυρίζεις όταν μπαίνουν. Οι πολιτικοί και οι τσιλιαδόροι τους που εργάζονται σε εκδοτικούς οργανισμούς, ξέρουν πολύ καλά τι πολιτικές εφαρμόζουν γι’ αυτό αντιδρούν και συνάμα καλλιεργούν ενοχικά σύνδρομα.

Η μέγιστη πολιτική ανηθικότητα και ο γιγαντιαίων διαστάσεων λαϊκισμός, είναι ο λόγος των βουλευτών. Γιατί με το πρόσχημα ότι “μας ψήφισε ο λαός” δικαιολογούν τα τερατουργήματά τους, τα σκάνδαλα και την αλητεία τους, προσπαθώντας να αποκρύψουν ότι εκεί που βρίσκονται δεν βρέθηκαν μόνο από τους ψήφους, αλλά από μηχανισμούς που τους έχουν αναθρέψει ακριβώς γι’ αυτόν τον σκοπό. Για να αποκτήσουν αξίωμα. Και είναι οι χειρίστου είδους λαϊκιστές, καθώς κουνάνε το δάχτυλο στην κοινωνία ότι είναι ανήθικη και τους ανέδειξε, για να δώσουν άλλοθι στην δική τους αθλιότητα. Ο έσχατος λοιπόν λαϊκισμός, είναι να βλέπουμε χωρίς ίχνος μεταμέλειας, αυτούς που ισοπέδωσαν την χώρα να γίνονται τιμητές της εξυγίανσης.

πηγη: www.ramnousia.com

Δεσμεύομαι με το κορμί μου να την προστατεύσω

The bodyguard…

πηγή:  kourkouti.sport24.gr

Δωρεάν on-line εκμάθηση δακτυλογράφησης

Εδώ μπορείτε να βρείτε ιστοσελίδες για δωρεάν εκκμάθηση τυφλού συστήματος δακτυλογράφησης.

Ξεκινήστε την πρακτική τώρα!

mitsosblog

Αρέσει σε %d bloggers: